arrowHome arrow - Koulutus Thursday, 23 March 2023  


 
:: Päävalikko ::
'
- Pääsivulle
- Tietoa seurasta
- Koulutus
- Räpyläuinti
- Laitesukellus
- Norppa-koulutus
'
:: Ajankohtaista ::
'
- Uutisia
- Tiedotteita
'
:: Koulutus ::
'
- Aiemmat kurssit
- Meneillään olevat
- Tulevat koulutukset
'
:: Laitesukellus ::
'
- Tietoa laitesukelluksesta
- Viikkosukellukset 2009
'
:: Räpyläuinti ::
¨
- Hallivuorot
¨
Koulutus PDF Print E-mail
Saturday, 21 May 2005

Laitesukelluskoulutus

Lieksan Sukeltajat järjestävät jäsenilleen sekä kaikille muillekkin halukkaille monipuolista laitesukelluskoulutusta. Seuralla on mahdollisuuksia järjestää mm. seuraavia koulutuksia:

    • P1-peruskurssi (CMAS/NAUI )
    • P2-kurssi (CMAS/NAUI)
    • P3-kurssi (CMAS/NAUI)
    • Jääsukellus
    • Nitrox 1


P1-kurssi (laitesukelluksen peruskurssi)

Laitesukelluksen peruskurssilla opetellaan ne laitesukeltamisen perustiedot ja -taidot, jotka laitesukeltaja tarvitsee sukeltaakseen ohjatusti esim. sukellusseuran leireillä ja sukelluskeskusten järjestämillä retkillä. Kurssin pääpaino on sukeltamisen käytännöllisten perustaitojen opettelussa sekä sukellusturvallisuudessa. Laitesukelluksen peruskurssi antaa sen hyväksytysti suorittaneelle henkilölle valmiudet suoranoususukellusten tekemiseen enintään 15 metrin syvyyteen, edellyttäen että sukellusolosuhteet ovat vastaavat tai paremmat kuin missä kurssi on järjestetty.

P1- kurssille osallistuminen edellyttää 12 vuoden vähimmäisikää. Alle 15-vuotiaat voivat kuitenkin sukeltaa avovedessä ainoastaan täysi-ikäisen laitesukeltajan parina.

Sukeltajaliiton jäsenseurojen järjestämillä kursseilla jokainen oppilas saa peruskurssin oppilasmateriaalisalkun, johon sisältyy mm. oppikirja, lääkärintarkastuslomakkeet ja sukelluspäiväkirja. Sukeltajaliiton koulutusohjelman mukainen laitesukelluksen peruskurssi täyttää kansainvälisesti sekä CMAS P1-koulutusstandardin että NAUI Scuba Diver -koulutusstandardin vaatimukset. Mikäli kurssin vastuukouluttajalla on CMAS:n laitesukelluskouluttajakortti, hän hakee oppilaille CMAS P1 -kortit. Vastuukouluttaja, jolla on NAUI:n laitesukelluskouluttajakortti hakee vastaavasti oppilaille NAUI Scuba Diver -kortit.

P2- kurssi (laitesukelluksen jatkokurssi)

Laitesukelluksen jatkokurssi antaa sen hyväksytysti suorittaneelle henkilölle valmiudet 15 - 30 metrin syvyysalueella sukeltamiseen.Mikäli sukellusolosuhteet kurssin jälkeen poikkeavat merkittävästi sukeltajan aiemmasta kokemuspiiristä ja kurssisukellusten olosuhteista uusiin olosuhteisiin tulee perehtyä kouluttajan tai kokeneemman sukeltajan opastuksella.

Kurssin pääsyvaatimuksena on joko CMAS P1- tai NAUI Scuba Diver -kortti tai vastaava muun kansainvälisesti hyväksytyn sukelluskoulutusjärjestön perustason laitesukelluskortti. Sukeltajaliiton koulutusohjelman mukainen laitesukelluksen jatkokurssi täyttää kansainvälisesti sekä CMAS P2 -koulutusstandardin että NAUI Advanced Scuba Diver -koulutusstandardin vaatimukset. Mikäli kurssin vastuukouluttajalla on CMAS:n laitesukelluskouluttajakortti hän hakee kurssin hyväksytysti suorittanelle oppilaille CMAS P2 -kortit. Vastuukouluttaja, jolla on NAUI:n laitesukelluskouluttajakortti hakee vastaavasti oppilaille NAUI Advanced Scuba Diver -kortit.

P3-kurssi (laitesukelluksen syventävä jatkokurssi)

Laitesukelluksen syventävän jatkokurssin hyväksytysti läpäisseellä sukeltajalla on perusteelliset tiedot sukellukseen liittyvästä teoriasta ja erinomainen sukelluksellinen yleissivistys: kurssi esim. antaa hyvän pohjan kouluttajakoulutukseen pyrkivälle sukeltajalle.Sukelluksen eri osa-alueista ja niiden harrastamiseen vaadittavista käytännön taidoista syventävän jatkokoulutuksen saaneella sukeltajalla on laaja näkemys. Hän ymmärtää erikoiskurssien tarpeen ja tärkeyden ja tietää, mitä etua jatko- ja erikoiskurssien suorittamisesta on.

Kurssin pääsyvaatimuksena on joko CMAS P2- tai NAUI Advanced Scuba Diver -kortti tai vastaava muun kansainvälisesti hyväksytyn koulutusjärjestön kortti. Sukeltajaliiton koulutusohjelman mukainen laitesukelluksen jatkokurssi täyttää kansainvälisesti sekä CMAS P3 -koulutusstandardin että NAUI Master Scuba Diver -koulutusstandardin vaatimukset. Mikäli kurssin vastuukouluttajalla on CMAS:n laitesukelluskouluttajakortti hän hakee kurssin hyväksytysti suorittanelle oppilaille CMAS P3 -kortit. Vastuukouluttaja, jolla on NAUI:n laitesukelluskouluttajakortti hakee vastaavasti oppilaille NAUI Master Scuba Diver -kortit.Koulutuksen järjestämisestä

P1-peruskurssien allasharjoitukset suoritetaan Lieksan uimahallissa ja avovesisukellukset lähialueiden vesistöissä mm. Hattuvaaran lähistöllä sijaitsevassa Ulkan Valkeassalammessa.

kurssikuva

Kyseisissä vesistöissä suoritetaan myös P2- ja P3-kurssien pelastus-, etsintä- yms. sukellukset. P2- ja P3- kurssien syvemmät sukelluksia on suoritettu mm. Viinijärven Pöhönlahdella.

Ulkan Valkea

Valtaosa seuran P1 ja P2-tasoisista sukeltajista ovat ns. "oman seuran kasvatteja" eli ovat suorittaneet sukeltajantutkintonsa oman seuran järjestämissä kursseissa. Koulutusta on tehty yhteistyössä myös mm. Joensuun ja Nurmeksen sukeltajien kanssa.

Pöhönlahti

 

Lieksan Sukeltajien koulutuksesta vastaa kouluttaja Marko Parkkila (koulutusvastaava, M2) .

Keväällä 2005 järjestettiin perinteinen P1-peruskurssi, joka mahdollistaa sukellukset max. 15 m syvyyteen. Kesäkuussa 2005 on tarkoitus järjestää seuran ensimmäinen P3-kurssi.

Koulutuksesta lisätietoja antaa kouluttaja Marko Parkkila (040-152 7657, ).

Tulevista koulutuksista kiinnostuneiden kannattaa seurata sivustomme "Koulutus"-osiosta löytyvää "Tulevat kurssit"-osiota. 

Last Updated ( Saturday, 21 November 2015 )
:: Kuvia & Juttuja ::
'
- Kuvagalleria
'
:: Linkkejä ::
- Nurmeksen urheilusukeltajat
- Joensuun laitesukeltajat
- Sukeltajaliitto ry.
- Snorkkeli.net-verkkolehti
- Karttapalvelu
- Reittipalvelu (kans. välinen)
'
'
 
top


Mambo is Free Software released under the GNU/GPL License.
design by mambosolutions.com